HAKKARİ / YÜKSEKOVA - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Temel Eğitimde İyi Örnekler

Temiz Çevre Bilinci Oluşturma

Çevreye karşı duyarlı olma ve temiz çevre bilinci oluşturmak için okullarda, sokaklarda, caddelerde, alış-veriş merkezlerinde, çocuk oyun parklarında, mesire alanlarında çöp kutularını görsel açıdan zenginleştirip daha dikkat çekici hale getirerek çöplerin yere değil çöp kutusuna atmayı cazip hale getirir.

Halkın dikkatini çekmek için öğrencilerle beraber "çöp kutularını yeniden tasarladık. Okulumuzda ahşap üzerine hayvan resimleri ve doğayla ilgili yaprak şekilleri çizerek çöp kutularını oluşturduk. Daha sonra çöp kutularını okul koridorlarına ve okul bahçesine koyduk. Böylece öğrencilerin yerlere, sıra altlarına değil de çöpü çöp kutusuna atmalarını cazip ve ilgi çekici hale getirdik.

Bu konuda Belediye, Tema Vakfı ile işbirliği halinde olup sokaklarda, caddelerde, alış-veriş merkezlerinde, çocuk oyun parklarında, mesire alanlarında tasarlamış olduğumuz çöp kutularının konulmasının toplumu daha bilinçli ve duyarlı olmasını sağlayacağını ve çevre kirliliğini azaltacağını düşünüyoruz.

24-01-202424-01-202424-01-2024

Yayın: 24.01.2024 - Güncelleme: 24.01.2024 10:35 - Görüntülenme: 67